KNZB Sterrenplan

… beter leren zwemmen en plezier staan centraal …

Heb jij je Zwem-ABC gehaald en wil je blijven zwemmen? Ben jij een echte waterrat, maar weet je nog niet zo goed welke zwemsport het beste bij je past? Of vind je alle zwemsporten leuk, en wil je nog even niet kiezen? Dan is het KNZB Sterrenplan echt iets voor jou!

Met het KNZB Sterrenplan kan je kennismaken met zwemmen en waterpolo. Je leert samen met je vriendjes en vriendinnetjes sporten, het zwemmen lang vol te houden, trucjes in het water en nog veel meer. Wanneer je een onderdeel erg goed kunt ontvang je een sticker voor op de poster, en wanneer je alle oefeningen van een module goed hebt afgerond ontvang je een certificaat!

Het KNZB Sterrenplan bij De Kikker

Het KNZB Sterrenplan bij De Kikker is speciaal bedoeld voor kinderen tussen de vijf en acht jaar. De kinderen maken kennis met de vereniging en alle takken van onze zwemsport. Hierbij neemt het zwemmen een grote plaats in, maar ook maken de kinderen kennis met waterpolo – een soort handbal, maar dan in het water.

Wil je deelnemen aan het KNZB Sterrenplan?

Je bent van harte welkom in Aquarena te Emmen. Voor de trainingstijden, zie het trainingsschema.

Lesindeling

Het Sterrenplan werkt in blokken. Ieder blok duurt ongeveer 4 of 5 weken en wordt afgesloten met een sticker zwemdag. De kinderen krijgen een sticker (die ze op een poster kunnen plakken) en een diploma, vervolgens schuiven ze automatisch door naar het volgende blok. De trainer gaat ook mee naar het volgende blok, dus de kinderen hebben gedurende het hele Sterrenplan (ongeveer anderhalf jaar) dezelfde trainer. De kinderen krijgen training in het wedstrijdbad.

Tijdens de trainingen zullen beter leren zwemmen en plezier centraal staan. Zwemmen is bij alle takken van de zwemsport de basis en zonder plezier is een sport niet leuk! Ook gaat tijdens de training alles vaak op een speelse manier, zodat de kinderen goed betrokken blijven.

Na het afsluiten van het laatste blok heeft uw kind een basis en basiskennis van alle takken van de zwemsport. Uw kind gaat dan een keuze maken tussen één van de sporten. Is uw kind een echte waterrat dan is de mogelijkheid daar om aan bijvoorbeeld, zowel waterpolo als zwemmen mee te doen. Beleeft uw kind heel veel plezier aan het zwemmen, dan kan uw kind natuurlijk ook verder gaan met alleen zwemmen. Kortom alles is mogelijk, want uw kind beheerst de basis die het nodig heeft voor het beoefenen van de zwemsporten bij De Kikker.

Belangrijke uitgangspunten van het Sterrenplan

  • Het Sterrenplan sluit goed aan bij het zwem-ABC
  • Het is de basis voor alle zwemsportactiviteiten binnen de vereniging
  • De kinderen leren op een speelse en kindvriendelijke manier beter zwemmen
  • De kinderen leren nog meer samenwerken en samenspelen
  • De kinderen krijgen training van gediplomeerde en ervaren trainers
  • Assistenten zijn aanwezig om extra hulp te bieden

Uitvoerige informatie over het Sterrenplan op de website van de KNZB.