Doelstelling

 
Sinds de statutaire oprichting in 1935 is De Kikker uitgegroeid tot een vereniging die zich ten doel stelt haar leden de gelegenheid te bieden om kennis te maken met, en op een serieuze manier deel te nemen aan verschillende onderdelen van de zwemsport, te weten:

  • KNZB Sterrenplan
  • Wedstrijdzwemmen
  • Waterpolo
  • Triathlon/openwaterzwemmen

Doelstelling seizoen 2016-2017

De Kikker heeft in 2015 veel veranderingen meegemaakt en sinds begin 2016 werken we hard aan het opbouwen van een uitstekende naam binnen de zwemwereld qua prestaties, sfeer en organisatie. Daar mogen we met elkaar trots op zijn. We hopen dat onze zwemmers, begeleiders, trainers, officials en coaches met elkaar een gezellig en sportief seizoen mogen beleven. Wij streven er naar een harmonieuze vereniging te zijn, waarbij sportiviteit en plezier samen gaan met de sportieve ambities en prestaties.

Voor het komende seizoen zijn de volgende sportieve doelstellingen geformuleerd:

Individueel

Vanaf februari 2016 zijn wij begonnen met het opbouwen van een nieuwe volwaardige zwemafdeling bij De Kikker. Hierbij is het uitgangspunt het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen (MOZ) van de KNZB. Onze trainers zijn opgeleid door de KNZB met deze visie als leidraad. Het volledige MOZ met alle details wordt door de KNZB ook aangeboden ter download in pdf formaat.

Wij bieden als zwemvereniging ondersteuning voor de zwemmer om zijn eigen Maximaal Individueel Resultaat (MIR) te bereiken (de individuele TOP voor iedere zwemmer). Dit is voor iedereen verschillend afhankelijk van talent, inzet en motivatie. Een zwemmer is pas na volgroeiing en jarenlange training (gemiddeld 10.000 uur!) in staat het MIR te realiseren. Een lange weg te gaan dus. Het MOZ is hierbij voor onze vereniging leidraad voor alle zwemmers, ongeacht het uiteindelijk niveau wat bereikt wordt.

Onze vereniging is met maximaal 14 uur badwater per week in combinatie met maximaal 2x per week een landtraining in staat om de eerste 3 fases uit het MOZ aan te bieden (Fundament, TrainTechniek en Traintrainen). Indien de zwemmer zich zodanig ontwikkelt dat hij of zij meer trainingsmogelijkheden nodig heeft, zal De Kikker altijd de samenwerking zoeken met andere door de KNZB erkende verenigingen of andere plekken waar verdere ontwikkeling mogelijk is, en de zwemmer ondersteunen bij deze overdracht en zijn of haar verdere individuele ontwikkeling.

Vereniging

Als vereniging streven wij, naast het individuele resultaat(MIR), naar Team- en Groepsvorming binnen de zwemafdeling in positieve sfeer en omstandigheden. Daarom hebben wij als doelstelling om ook dit seizoen weer met een groot team deel te nemen aan alle kampioenschappen, van hoog tot laag en jong tot ouder. Wij hanteren de visie en hebben inmiddels de ervaring dat werken met en vanuit een groep leidt tot betere individuele resultaten bij onze zwemmers. Daarom organiseren wij jaarlijks o.a. een trainingsweek voor de selectiezwemmers

Wij nemen deel aan de verenigingscompetitie van de KNZB. De Kikker beschikt over een zwemselectie die landelijk gezien veel kwaliteit bezit, van jong tot oud. Doel is om kampioen te worden in de huidige klasse en zo snel mogelijk uit te komen op het landelijke niveau. Hiertoe zoeken we in dit seizoen ook samenwerking met andere clubs om dit proces te versnellen.