Geschiedenis

1935

Een aantal enthousiaste zwemsporters, die elkaar regelmatig troffen in het voormalige in 1934 geopende natuurbad richtten op 27 mei 1935, onder aanvoering van wethouder Roelof Zegering Hadders de vereniging “De Kikker” op.

“Ook Emmen mag zich thans verheugen in een uitstekend ingericht natuurzwembad, dat op Zaterdag 30 Juni is geopend in tegenwoordigheid van vele autoriteiten. De voorz. van het bestuur, de heer Veenstra, verwelkomde allen, waarna de burgem., Mr. Bouma, met een rede het bad officieel opende. Snel en voortvarend is hier gewerkt, want in ’t laatst van Februari werd eerst begonnen. Onze foto geeft een overzicht van de inrichting. Op de achtergrond de badmeesteres en de badmeester.”

1963

In 1963 maakte dit bad plaats voor een ultramodern bad met schuifdak en in 1964 werden voor de eerste keer de Nationale Kampioenschappen zwemmen in Emmen georganiseerd. Onder aanvoering van badmeester Schut, werkzaam in het zwembad sinds 1934, werd De Kikker een toonaangevende vereniging in Nederland op wedstrijdzwemgebied, vooral op de rug- en schoolslag.

“Zwembad te Angelslo, met opengeschoven dak.”

1984

In 1984 verhuisde De Kikker naar weer een nieuw zwembad, Aquarena.

Zwem – en golfslagbad Aquarena te Emmen

2019

Volgens de laatste berichten opent het nieuwe bad, dat het verouderde Aquarena gaat vervangen, in de zomer van 2019 zijn deuren…