Zwemtalenten de Kikker halen 41 medailles op

Foto: ZPC De Kikker

De zwemmers van de Kikker hebben vrijdag, zaterdag en zondag een bijzondere prestatie geleverd tijdens de Regionale Zomerkampioenschappen in Drachten. Tijdens deze wedstrijden zwemmen de beste zwemmers van de provincies Drenthe, Friesland en Groningen tegen elkaar.

De Kikker was vertegenwoordigd met 22 zwemmers verdeeld over drie dagen. Samen hebben ze in totaal 41 medailles weten te winnen. De 41 medailles zijn als volgt verdeeld: 11 gouden, 16 zilveren en 14 bronzen plakken. Hiermee is de Kikker als tweede vereniging van Drenthe geëindigd op de ranglijst en als vierde in het algemeen klassement van Drenthe, Friesland en Groningen.

Tevens zijn er meerdere clubrecords en vele PR’s gezwommen. Ook het koningsnummer, de estafette over honderd meter in de vrije slag leverde een gouden medaille voor de junioren op. Het viertal bestaande uit Darren Chen, Daniel Bots, Tycho Atanasov en David Anthonio zorgde voor deze prestatie. De jonge waterratten kijken terug op een ontzettend leuk weekend.

Er was veel gezelligheid en de groep is twee nachten blijven slapen in een hotel en ging samen uit eten. Wanneer de sfeer goed is, komen de prestaties vanzelf, lijkt het motto van de Kikker. De zwemmers mochten aan het kampioenschap meedoen na het behalen van limieten.

Bron: Zuidoosthoeker 30-05-2016