Sprong in het diepe mét zwemvest aan

Gerard Huising frist de horecagelegenheid in het Aquarena op. Foto: Jan Anninga

Nieuw avontuur voor De Kikker en oud-voorzitter Gerard Huising

Het exploiteren van de horecagelegenheid in zwembad Aquarena luidt een nieuwe fase in voor zwemvereniging De Kikker en haar voormalig voorzitter Gerard Huising. De 57-jarige zwemfanaat verkocht tot 2012 financiële diensten voor ABNAmro, maar de bank verklaarde hem boventallig. Nu begint hij namens Stichting Horeca Exploitatie De Kikker aan een nieuw avontuur als manager van het etablissement in het Aquarena. Ook voor zwemvereniging De Kikker is het een nieuw avontuur. Maar deze duik in het horecawezen past perfect in de plannen van de vereniging om het aantal leden te doen toenemen.

Huising, die al bijna vijftig jaar lid is van De Kikker, ziet gelijkenissen tussen zijn nieuwe baan als horecamanager en zijn werk als bankmedewerker. “Ik ga nog steeds veel om met mensen, alleen verkoop ik een ander product. Vroeger verkocht ik hypotheken, nu zijn dat tosti’s.” De Emmenaar heeft er dan ook alle vertrouwen in dat hij zich spoedig als een vis in het water voelt in zijn nieuwe functie. “Ik krijg ook nog eens hulp van Hendrik de Jonge, Frank de Jong en Hans ten Cate.Dat zijn drie door de wol geverfde ondernemers en ook nog eens oud-leden van de zwemvereniging. Het is dan wel een sprong in het diepe, maar wel met een zwemvest aan.”

Ook voor De Kikker is het exploiteren van een horecagelegenheid een nieuwe stap. Volgens Huising gaat daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling nu de vereniging ook een eigen ruimte heeft in het zwembad. Al benadrukt de horecamanager dat de horecagelegenheid voor iedereen toegankelijk is.

Naast de functie van ontmoetingsplaats, ziet Huising ook kansen om het ledenaantal van de club flink te laten groeien dankzij de horecagelegenheid. “Eind jaren tachtig hadden de twee zwemclubs uit Emmen samen rond de zeshonderd leden. Tegenwoordig zijn we de enige vereniging en hebben we nog maar driehonderd leden”, vertelt Huising. Maar hij legt zich niet neer bij de daling van het aantal leden. “Wij zijn druk bezig met het binden van zwemmers aan de club. Een voorbeeld daarvan is het sterrenplan waarbij zwemmers met het A-, B-, en C-diploma anderhalf jaar lang wekelijks scholing krijgen. Wat dat betreft is het exploiteren van deze horecazaak weer een nieuwe fase voor de club. Het verdiende geld vloeit terug in de clubkas en mogelijk is het een katalysator voor groei.”

Huising is op dit moment bezig met de verbouwing van de horecagelegenheid. Als alles meezit gaat het zwemrestaurantje eind van deze week open.

Bron: Dagblad van het Noorden 09-09-2013