Medailleregen voor de Kikker

Foto: Zuidoosthoeker

De zwemafdeling van Z&PC de Kikker uit Emmen blijft maar scoren op de Noordelijke- en landelijke wedstrijdkalender.

De Regio Kampioenschappen vonden afgelopen weekend plaats in Drachten. Daarvoor moeten zwemmers bepaalde limieten voldoen. Zij die dat niet haalden kregen in het 25 meter bad van Emmen de kans alsnog medailles te scoren. Veel verenigingen hadden blijkbaar zin in om naar Emmen te komen, want meer dan 32 verenigingen schreven zich in. Meer dan zeshonderd bezoekers per dag bezochten het zwembad. Zwemvereniging de Kikker spreekt van ‘twee mooie dagen’. Ivan Atanasov, voorzitter van de technische commissie van de Kikker: “Het weer werkte mee en de prestaties waren ook goed te noemen. Diverse jongens en meisjes van de Kikker wisten het podium te behalen om een gouden, zilveren of bronzen medaille op te halen.”

Rust

De organisatie had vanwege het warme weer een ‘chillzone’ ingericht voor de zwemmers waar ze buiten op zitzakken konden liggen. Voor de bezoekers was er een barbecue en werden er gratis ijsjes uitgedeeld. “Alles bij elkaar kijkt de vereniging terug op twee zeer succesvolle weekenden en gaan ze nu verder met de voorbereiding om het seizoen af te sluiten”, aldus Atanasov.

Een groep zwemmers heeft zich weten te plaatsen voor de diverse finales op landelijk niveau. Het zwemseizoen wordt definitief afgesloten tijdens de Fast Water Meet te Amsterdam. Daarna is het vakantie en hebben de zwemmers rust alvorens ze weer in augustus in training gaan voor het nieuwe seizoen. Atanasov: “De zwemafdeling is nog steeds groeiende en de zwemmers en trainers kunnen niet wachten tot de bouw gaat beginnen van het nieuwe zwembad.”

Zomerkampioenschappen

In Emmen scoorde de Kikker goed, maar dat gebeurde een week eerder ook in Drachten bij de Regionale Zomerkampioenschappen. Tijdens dit kampioenschap – in het vijftig meter bad – streden over twee dagen de snelste zwemmers uit de provincies Drenthe, Groningen en Friesland wie zich Regio Kampioen mag noemen voor de gezwommen afstand. Deelname is mogelijk wanneer een zwemmer een bepaald limiet heeft gezwommen.

Van de grote groep zwemmers die dit jaar weer mee mochten doen waren Myrthe Natzijl, Bryan Chen, David Anthonio, Tycho Atanasov en Darren Chen het meest succesvol. In totaal zwommen deze zwemmers 24 medailles bij elkaar. Myrthe won vier keer goud, één zilver en twee keer brons, Bryan won één keer brons, David won drie keer goud, twee keer zilver en drie keer brons, Tycho won zes keer goud en drie keer zilver en Darren behaalde drie bronzen medailles.

Ook waren er nog twee estafetteherenteams, bestaande uit Tycho Atanasov, David Anthonio, Daniël Bots en Rowan Turkstra. Op beide afstanden zwommen ze naar een zilveren medaille. “De overige zwemmers deden het ook heel goed. Bijna allemaal verbeterden ze hun persoonlijke records en zaten ze net onder het podium op dit sterke deelnemersveld”, besluit Atanasov.

Bron: Zuidoosthoeker 30-05-2017