De Kikker wil scoren met Sterrenplan

Raak niet in paniek als u de site www.dekikker.org bezoekt. Het kwaken van de kikker is slechts een visitekaartje dat de webwizard van De Kikker heeft bedacht. Maar wel in stijl. De Emmer zwem- en polovereniging heeft vooral in organisatorisch opzicht van zich doen spreken.

Geen zee is De Kikker te hoog geweest als het op de organisatie van grote evenementen van nationale en internationale allure aankwam. Anno 2005 is de club vooral in de greep van de expansiedrift. Het ledental is in een paar jaar gegroeid van 200 naar 240. En als de doelstelling wordt gehaald staat de teller binnen drie jaar op 300.

Het toverwoord is Sterrenplan. Dat is een nieuwe methode bedoeld voor zwemmers in de leeftijd van tussen de zes en acht jaar. De methode is een ontdekkingsreis die inzicht geeft op de vraag wat de zwemsport te bieden heeft. De Kikker is een van de eerste clubs in het Noorden die het sterrenplan hebben geïntroduceerd. Jeugdcoördinator Marcel de Boer: “We hebben jonge zwemmers nogal eens de switch naar handbal of gymnastiek zien maken. Maar de zwemmer die voor handbal kiest had natuurlijk ook kunnen gaan poloën. Het sterrenplan is vooral bedoeld om zwemmers er van bewust te maken dat ons programma-aanbod veel breder is dan zwemmen alleen.

De zwembond KNZB gaf de voorzet, De Kikker gaf er als een van de eerste clubs invulling aan. Het sterrenplan leert kinderen de basis van van polo, zwemmen en synchroonzwemmen. Het is de ideale zeef die kinderen voor de verschillende takken van de zwemsport selecteert. Eens in de acht weken wordt een toets afgelegd met een sticker als beloning voor de deelnemer die dat met goed gevolg doet. De Kikker zet zwaar in op dit project

Bron: Dagblad van het Noorden 15-04-2005