De Kikker scoort medailles op NJJK Eindhoven

Foto: Kees-Jan van Overbeeke | Zuidoosthoeker

Zwemvereniging De Kikker scoorde vorige week goed op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK). Afgelopen donderdag 26 januari tot en met zondag 29 januari vonden in Eindhoven de NJJK plaats.

Negen zwemmers hadden zich weten te plaatsen voor dit grote evenement. Helaas voor De Kikker moest één estafetteteam vanwege een blessure en ziekte worden afgemeld, waardoor er toch nog vijf zwemmers overbleven. Deze zwemmers hebben het fantastisch gedaan, meent de club. Bijna alle afstanden werden afgesloten met een persoonlijk record. De sporters eindigden bijna op elke afstand in de top tien van hun leeftijdscategorie.

David Anthonio liet zich van zijn beste kant zien op de 1500 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag. Op deze afstanden werden zijn tijden met vele seconden verbeterd. Myrthe Natzijl haalde een bronzen medaille op de 800 meter vrije slag. Tycho Atanasov – zaterdag ook verkozen tot Sporttalent van de gemeente Emmen – haalde een zilveren medaille op zijn favoriete afstand: de 200 meter rugslag. Na vier dagen sporten in Eindhoven keerden de technische staf, de zwemmers en de supporters vol trots terug naar Emmen.

Bron: Zuidoosthoeker 30-01-2017